Špenátová pomazánka

21.4.2021 - Aneta Rypáčková

Suroviny:


Špenát mražený, olej, cibule, hladká mouka, mléko, vejce, sůl, česnek, pomazánkové máslo


Postup:


Na oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme hladkou mouku, opražíme, zalijeme mlékem a vaříme do zhoustnutí. Přidáme rozmrazený špenát, sůl, prolisovaný česnek a vaříme za stálého míchání asi 10 minut. Zalijeme vejci a dále vaříme, až se srazí. Do vyšlehaného pomazánkového másla postupně přidáváme studený špenát s vejci a šleháme do pěny. Pomazánku mažeme na pečivo a dozdobujeme zeleninou (červená paprika, rajče)

Naše škola zpracovává v souvislosti s využitím webových stránek pouze taková cookies, která jsou nezbytně nutná pro zajištění provozu webových stránek a internetových služeb, a u kterých není nutno získat souhlas uživatele webu (technické a relační cookies). Pravidla cookies