Špenátová pomazánka s luštěninovou přísadou

21.4.2021 - Aneta Rypáčková

Luštěninovou vložku do pomazánek uvaříme dle návodu od Limonie, necháme zchladnout. Na oleji zpěníme cibuli, přidáme špenát a vaříme. Uvařený špenát dochutíme česnekem a solí, přidáme vejce. Luštěninovou vložku smícháme s uvařeným špenátem a vychladíme na teplotu odpovídající kritickým bodům.
Mažeme na pečivo a zdobíme např. rajčetem.

Recept je na 10 dětskcýh porcí.

SUROVINY:

150g mraženého špenátu, 10g oleje, 10g cibule, 100g luštěninové vložky v syrovém stavu, 1 vejce, 5g soli a 5g česneku.

 

Naše škola zpracovává v souvislosti s využitím webových stránek pouze taková cookies, která jsou nezbytně nutná pro zajištění provozu webových stránek a internetových služeb, a u kterých není nutno získat souhlas uživatele webu (technické a relační cookies). Pravidla cookies