Rýžový nákyp s bulgurem

21.4.2021 - Aneta Rypáčková

SUROVINY:

Rýže, bulgur (v poměru 1:1), mléko, sůl, máslo, cukr, vejce, jablka, vanilkový cukr, citronová kůra, rozinky, moučkový cukr

Proč je bulgur zdravý?
Bulgur má vysokou výživnou hodnotu. Obsahuje bílkoviny, sacharidy, vlákninu, vitamíny (z nich především vitamín A) a minerály (fosfor, železo, hořčík). Vzhledem k nízkému obsahu tuku se bulgur hodí i pro přípravu dietních pokrmů. Bulgur dále podporuje zdraví střev a působí blahodárně na naši nervovou soustavu.

Naše škola zpracovává v souvislosti s využitím webových stránek pouze taková cookies, která jsou nezbytně nutná pro zajištění provozu webových stránek a internetových služeb, a u kterých není nutno získat souhlas uživatele webu (technické a relační cookies). Pravidla cookies